Afslapning

Sådan finder du indre ro i en travl hverdag

Døjer du også med en konstant indre uro? Og har du svært ved at slippe af med den, uanset hvad du gør? Du er ikke den eneste. Mange mennesker døjer nemlig med travlhed og i nogle tilfælde stress, der lægger et konstant pres på dig – du skal nå det hele på den halve tid, hvilket resulterer i, at du ikke lykkes 100% med det, du har gang i. Det er frustrerende, du vender det indad, og i sidste ende bliver det en ond spiral, fordi det er sådan, det fortsætter – forfra igen og igen. Dog findes der gode måder, hvor du kan koble hjernen fra, og hvor du kan søge indad og passe og pleje dig selv.

Sæt tid af til dig selv

En af de bedste og vigtigste ting, når du skal finde dig selv, er at give dig tid til det. Det kræver vilje at ændre tingene, og det kræver selvindsigt, hvis du skal lave om på den nuværende situation. Noget af det første du skal gøre, det er derfor at tage en halv til en hel time ud om dagen, hvor du kan dyrke dig selv – enten ved bare at være dig, eller ved i hvert fald at have et øget fokus på dig selv. Det kan du gøre ved at sætte dig til rette med en god bog, mens du får en god fodmassage, du kan gøre det ved at sætte dig til at meditere på gulvet, have øget fokus på din vejrtrækning, smide din yndlingsserie på, mens du gemmer dig væk i et rum for dig selv, eller ved at gå en lang tur i naturen, hvor du lytter til din yndlingspodcast eller bare nyder roen. Det er nogle gange en god ide at bevæge dig ud fra hjemmet, hvis du virkelig skal koble fra og tænke på noget andet – eller dig selv.

Forsøg at ændre gamle vaner

Er du røget ind i en fast trummerum, er det svært at bryde med den. Det er derfor en god ide, når først du har indlagt tid til dig selv, at prøve at se, om du kan ændre nogle ting i din hverdag, så du bryder med de gamle, trættende mønstre. Det kan være at stå op en halv time før, så du har tid til at tænde radioen og drikke din morgenkaffe i ro og fred, så du ikke skal halse ud af døren, eller det kan være at forberede aftensmaden på forhånd, så det ikke bliver et stressende show ved aftenstid.