Kom ud og oplev det danske efterår

Selvom vejret bliver mere gråt og regnfuldt, temperaturerne falder og naturen ser ud til at have mindre at byde på, så er det langt fra tilfældet. Faktisk er efteråret i Danmark en sæson, hvor der virkelig er smæk på udviklingen i naturen. Det må man bare ikke gå glip af. Derfor har vi her samlet nogle tips og tricks til, hvad du kan lave udenfor i det danske efterår.

Sanke

Begrebet sanke handler om, at man vil udnytte skovens og jordens fulde potentiale. Det er nemlig med at få samlet alle de godter, som naturen på helt almindeligvis tilbyder. I efteråret er det især populært at sanke svampe. Alt lige fra lækre Karl Johanner til kantareller og andet godt. Her handler det om at kende svampene godt, da de tit kan forveksles med ikke-spiselige svampe. Hvis man er helt ny, kan en svampetur med en lærd svampekender være en god idé. Alternativt kan man holde sig til den sikre trompethat, som den eneste ikke kan forveksles med svampe, der ikke kan spises. Det er sjovt at samle svampe, men endnu lækrere at tage med hjem for at spise.

Samle blade

Selvom det er en ting, som de fleste kan huske fra vores barndom, så er det at samle blade faktisk fortsat en utroligt hyggelig gøren her i efteråret. Efteråret byder på så mange utroligt smukke farver og nuancer af brun, rød og orange, og det er bare med at nyde det. Her er det at samle og presse bladene en utroligt hyggelig gøren. Så man kan bagefter tage dem med hjem og lægge dem i en tyk bog for så at tage dem frem næste år. Hvis det har været en lidt hård tur med mange ubehagelige bevægelser, så kan en god massage være optimalt bagefter. Det er i dag muligt at få installeret en massagestol derhjemme, så man altid har en god massage tæt på.

Badning

Nogle sværger til vinterbadning, andre synes, at det er bedst om sommeren. Men faktisk er vi så privilegerede i Danmark, at man sagtens kan hoppe i vandet hele året. Derfor er der ingen undskyldninger for ikke at hoppe i den helt store balje – også om efteråret. Selvom der er mere vind i bølgen, og man skal passe lidt på, så kræver det faktisk ikke det store. Sørg for at tørre dig godt, inden du vender næsen hjemad, og så er du ellers klar til at nyde efterårets smukke vejr fra havet.