Guide til at stoppe med at snorke

Døjer du med snorken? Det kan være utroligt træls og belastende både for en selv, men i den grad også for ens partner, som skal overvære det hver dag. Det er dog ikke farligt for din krop, hvis du snorker. Det er nemlig ikke sundhedsskadeligt men bare generende. Vi vil derfor dele vores råd med dig, så du forhåbentlig at stoppe med at snorke.

Årsager til snorken

Der kan være flere årsager til, at man snorker, og det kan derfor være svært at vide, hvorfor man personligt selv gør det. Men hvis du vil forsøge at stoppe din snorken om natten, bør du tænke alle elementer ind i dit forsøg.

Du bør undgå alkohol og beroligende medicin, hvis du vil have en mere rolig og afslappet nattesøvn. Men typisk kan en anden sovestilling være vejen frem. Man vil typisk opleve, at man snorker mest, når man ligger på ryggen, end hvis du lå på siden. Så prøv dig lidt frem. Hvis du er overvægtigt, kan det også være én af årsagerne. Derfor kan et vægttab være en vej til mindre snorken.

Der findes hjælpemidler

Når du har prøvet, at fjerne årsagerne til din snorken, men stadig oplever det, kan du begynde at undersøge markedet. Der findes utrolig mange forskellige typer af hjælpemidler, som vil kunne hjælpe dig af med din snorken. Du kan prøve at bruge snorkeplaster for en bedre vejrtrækning gennem din næse. Du kan også få en bideskinne, så du kan få åbnet bedre op for din luftvej i halsen.

Køb midler mod snorken her.

Alternativet

Hvis du har prøvet næsten alt og intet virker samt gået til egen læge, bør du måske overveje at få fjernet dine polypper. Det er en mindre operation, som kan gøre det muligt for dig at komme af med din snorken.

Det er vigtigt

Ved at få fjernet din snorken vil du kunne få en meget bedre nattesøvn, hvor du vil vågne meget mere frisk. Hvis du har en partner, vil det også være rart for dem, så de kan få en bedre nat uden at skulle blive vækket hele tiden. Det er vigtigt for os mennesker at få en god nattesøvn for, at vi kan fungere helt optimalt. Hvis vi er trætte i løbet af dagen, vil det kunne mærkes i ens ydelse på arbejdet og hjemme ved familien. Man vil opleve at ens overskud er lavt, og man ikke gider noget, når man endelig kommer hjem efter en lang arbejdsdag.