Glad

Det er aldrig for sent at starte på en frisk

Har du brug for en livsstilsændring, og føler du, at dit liv er sat på pause? Så frygt ej. Mange mennesker kan opleve, at de har løbet panden mod muren, og at der skal ske noget i deres liv, fordi det er gået i stå. Det er en følelse de fleste kan relatere til, og selvom det kan virke uoverskueligt, kan vi som mennesker sagtens gøre noget ved det. Det kræver formentlig en god gang energi og måske et skub i den rigtige retning, men det kan sagtens lade sig gøre at bygge det liv, man ønsker at leve. 

Få tingene til at ske 

En af de ting man kan gøre, er at få tingene til at ske. Mange kan føle, at de er gået i baglås og at tingene kører, som de altid gør – uden egentlig at være helt tilfredse med den tilstand. Det får mange til at rende rundt som statister i eget liv uden egentlig at tage styringen. Det kan være svært at ændre, men ønsker du, at der skal ske forandringer, skal du selv tage dem i nakken og gøre noget ved det! Det er kun dig selv, der kan ændre det. Så hank op i dig selv eller ræk ud over efter hjælp, og få gjort noget ved det! 

Du kan altid ændre dårlige vaner 

Det kan virke uoverskueligt at omlægge sit liv og gamle vaner, men er du kørt fast, kan det være nødvendigt. Alle mennesker har dårlige vaner, men nogle kan være dårligere og mere styrende end andre. Og dem skal man lave om på. Det kan være, man ryger mere end hvad godt er, eller det kan være man drikker så meget, at det har udviklet sig til et misbrug. Sådanne ting kræver seriøse livsstilsændringer, hvis man vil ud af det, og det kan være, man bliver nødt til at gå i alkoholbehandling eller misbrugsbehandling for at komme problemet til livs. Det kan være svært at indse, man får man ændret det, redder man sig selv – og måske også dem omkring en. Du er styrmand i dit eget liv. 

Gør noget vildt – og godt for dig selv! 

Til sidst er det en god ide at have dig selv i fokus nogle gange. Alt for meget pakker sig selv og sine egne lyster væk for at tilfredsstille dem omkring en. Og det er også en god egenskab, hvis det ikke sker hele tiden. Du skal ikke glemme dig selv, men derimod dyrke dig og det, der gør dig glad!