3 gode sundhedsråd om alkohol i sommervarmen

Sommeren nærmer sig med hastige skridt. Snart bliver der masser af sol og varme, og det bliver skønt. Vi kan igen komme ud og nyde hinandens selskab udenfor, og der åbner op for en række nye aktiviteter på grund af vejret. Vi kan nu tage på stranden, tage ud og sejle eller tage på telttur. Der er ingen begrænsninger, fordi vejret nu bliver rigtig godt. Men med solen og varmen kommer der også en række forholdsregler, som du burde tage til eftertanke. Ellers kan det ende galt, så du mister din sommer. Det er der ingen, som der kunne tænke sig. For at klæde dig bedst på, så kommer der her en alkoholrådgivning, som indebærer tre gode råd, om hvordan du håndterer indtagningen af alkohol i sommervarmen.

Følg Sundhedsstyrelsens vejledninger

Sundhedsstyrelsen har opsat nogle klare retningslinjer for, hvornår mængderne af alkoholindtagelse bliver farlige. Ifølge disse retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, så kan man risikere at blive syg på grund af alkohol, hvis man som kvinde drikker mere end 14 genstande i ugen. For mænd er det en smule anderledes. Her gælder det i stedet, hvis der bliver drukket mere end 21 genstande i ugen. Hvis du følger disse retningslinjer, så er det en god start. Men det anbefales stadig, at du holder alkoholindtagelsen til et minimum.

Husk at drikke vand

Husk at drikke vand. Det lyder måske meget simpelt. Men indtagelse af vand er især vigtigt, når du indtager alkohol i varmen. Alkohol er nemlig vanddrivende. Det betyder, at chancen for at få hedeslag er markant større, når du drikker alkohol. Udover at være vanddrivende har alkohol også en bedøvende effekt. Det kan betyde, at du ikke vil opfatte symptomerne på hedeslag før det er for sent. Er tilfældet sket, og der er en person som har fået hedeslag, så ring efter en ambulance. Er personen ved bevidsthed, så skal personen med det samme have noget at drikke.

Skru ned for mængden af alkohol

En anden god måde for at formindske chancen for hedeslag i varmen er ved at skrue ned for mængden af alkoholindtagelse. Tag en sodavand, et glas saftevand eller et helt almindeligt glas postevand i stedet. Har du svært ved at skære alkohol fra? Så bør du måske kigge nærmere på hvad et alkoholmisbrug er. Hvis der indtages over Sundhedsstyrelsens anbefalede mængde alkohol gennem en længere periode, er der tale om et alkoholmisbrug. I så fald burde du gå til behandling og få professionel hjælp.